Legekøkken

Little Dutch - legekøkken i træ - mint - pige
Little Dutch – legekøkken i træ – mint – pige

Legekøkkener hos Our Little Toyshop

Noget af det første større stykke legetøj, som vi personligt købte til vores søn var et legekøkken. Og ikke bare hvilket som helst legekøkken, men legekøkkenet fra Little Dutch. Vikingen (vores søn) elskede det allerede dengang og han elsker stadigvæk at lege med det. Dengang vi købte det til ham, havde vi ikke engang startet Our Little Toyshop. Så da vi begyndte at købe ind til webshoppen, var det utrolig vigtigt for os, at få et stort udvalg af legekøkkener, og særligt at få lige præcist det legekøkken fra Little Dutch.

I kan finde alle vores super fine legekøkkener her

Når vi kigger efter legetøjkøkkener til Our Little Toyshop, så er der nogle vigtige kriterier som vi går efter; 

  • Høj kvalitet af legekøkkenet og produktionen af det 
  • Mange funktioner og tilbehør som følger med 
  • Skønne farver universer 

Høj kvalitet af legekøkkenet

Kvaliteten af legekøkkenet skal være top kvalitet. Det er ikke en lille ting, som man køber, da de oftere er i den lidt dyre ende. Derfor skal legekøkkenet også have høj holdbarhed… Man bruger lidt flere penge på det, da det er et større stykke legetøj – en investering. Et stykke legetøj som ens barn skal have glæde af i flere år, og det skal måske endda også gå i arv til en lillebror eller lillesøster. 

Høj kvalitet af selv legekøkkenet er derfor utrolig vigtigt, men for os er det også vigtigt, at det er produceret under ordentlig vilkår, og derfor også har en høj produktions kvalitet. Hos Our Little Toyshop betyder legetøjets produktions vilkår utrolig meget! Vi sælger legetøj, der skaber gode barndomsminder til børn i Europa.  Vi kan ikke have at noget af dette legetøj er produceret på bekostning af mennesker, dyr eller miljøet. Vi udvælger derfor kun legetøj fra brands, som tager ansvar for produktionen af der legetøj og gør dem så bæredygtigt som muligt.

Køkkener med mange funktioner 

Siden et legetøjskøkken er et stykke legetøj, som skal bringe mange gode barndomsminder med sig forhåbentlig gennem flere år, så skal det også være relevant for barnet udviking i rollelegen. Legekøkkenet skal helst være så tæt på virkeligheden – når det kommer til dens funktioner, som muligt. På den måde har barnet mulighed for at øve hverdags rutiner og duplikere forældernes, når de er i køkkenet. Børn udlever de rutiner de ser i hverdagen igennem rolleleg, og madlavning er en af dem. 

Vores søn f.eks. er meget omhyggelig, når han tager “varmt” legemad ud af ovnen, og han husker at bruge ovnhaddskerne, fordi det ser han sine forældre gør, når vi tager varmt mad ud af ovnen.

Af de grunde leder vi efter legetøjskøkkener, der har mange af de samme funktioner som et rigtig køkken, så barnet har mulighed for at efterligne sine forældre i køkkenet.

Køkkener i skønne farve universer

Et legekøkken er som tidligere nævnt et stort stykke legetøj, og kan fylde lidt på børneværelset eller i stuen. Legekøkkenet skal derfor være pænt at have stående og gerne pynte i rummet.

Vi har brugt lang tid på, at finde legekøkkener til butikken i forskellige skønne farve universer, så der er noget for en hver smag. Vi ville gerne have et legekøkken i en anden farve end hvid eller grå, og valgte derfor det fra Little Dutch i mint grønne nuancer. Vi synes, at den farve er mere kønsneutralt end et blå eller lyserødt et, da vi ikke vidste hvad kønnet ville blive på vores andet barn, og køkkenet skulle helst gå i arv. 

Forskellige typer af legekøkkener

Der findes forskellige typer indenfor legekøkkener, vi har taget de almindelige typer ind også dem man kalder for legekøkkener til bord (bordkøkken) eller legekogeplader. Bordkøkkenerne er super gode til de familier, som enten ikke har mulighed og plads for at have et større legekøkken stående, til dem som gerne vil kunne tage et legekøkken med på farten eller til dem hvor barnet ikke leger særligt meget med legemad og legekøkkener, og derfor gerne vil kunne pakke det nemt væk. 

Her er vores udvalg af skønne legekøkkener: